Lus
Bladlus
Galmyg Larve
Bladlus på Chili blad
Svirreflue
Svirrefluelarve

Over 20 års erfaring med brug af nyttedyr i egne drivhuse

Om os

Bladlus findes i mange størrelser farver og udformninger, hver slags specialiseret i at leve på en eller flere foretrukne planter.

Lus skader planterne ved at suge saften ud af cellerne på planten.Man ser dem ofte sidde tæt i planternes øverste skud og på bagsiden af bladene.

Lus har mange naturlige fjender: Svirrefluer, Mariehøns, fugle, snyltehvepse og mange andre. Man kan hjælpe naturen ved at sætte redekasser op og ved fx at plante blomstrende planter (også i drivhuset) der tiltrækker svirrefluer.

Pga. lusenes formidable evne til ar formere sig (de laver bla. flyvende hunner der hurtigt spreder sig til nye steder) har man specielt i foråret problemer  inden "rovdyrene" når at blive mangfordige nok.


Udendørs er det en god måde at begrænse angrebet på at spule(hårdt) lusene af planterne, man behøver som regel kun at spule de yderste 10-15 cm af hver gren, man kan også begrænse angrebet med insektsæbe, når man så har holdt angrebet nede et stykke tid så kommer lusenes naturlige fjender som regel og gør arbejdet færdigt.


I drivhuse og havestue kan man selvfølgeligt bruge ovenstående, men den sikreste måde er at investere i Snyltehvepse og Galmyg

Det kan være en god ide at plante sine peber (chili) i potte så man kan sætte dem udendørs hvis de bliver angrebet, de første lus der kommer i drivhuset vil foretrække peberplanten

 Rovmider.dk

V/Blomstercentret

Herningvej 10

4800 Nykøbing F.

54 86 00 17

SE 15934190

web@blomstercentret.dk