Mellussnyltehveps

Over 20 års erfaring med brug af nyttedyr i egne drivhus

Om os


Mellus skader planten på samme måde som bladlus, ved at suge fra cellerne. Herved udskilles "honningdug", der falder ned på bladene under mellusen. Dette give store problemer med svampe (sodskimmel) og klistrede planter og frugter.

Mellus-snyltehvepsen (Encarsia formosa) er kun er ca. 1 mm. lang. Produktet indeholder ca. 300 stk. pupper pålimet et kort. I løbet af den første uge efter levering vil snyltehvepsene forlade de sorte pupper ved at gnave sig ud igennem et lille hul. De sorte puppehylstre bliver siddende på kortet.


Den udklækkede mellus-snyltehveps flyver herefter ud og leder efter larver af mellus. Når mellus-snyltehvepsen har fundet larverne, lægger den æg i disse, og efter ca. 14. dage bliver disse larver sorte og dør. Senere vil der klække nye snyltehvepse af disse sorte pupper.


Mellus-snyltehvepsen lægger kun æg i de sidste larvestadier, og slår altså ikke de voksne mellus ihjel. Disse kan leve op til 4 uger, og vil derfor flyve rundt og lægge æg selv om nyttedyrene er i gang. Det kan derfor være en fordel at behandle med insektsæbe inden snyltehvepsene sættes ud.
Rovmider.dk

V/Blomstercentret

Herningvej 10

4800 Nykøbing F.

54 86 00 17

SE 15934190

web@blomstercentret.dk